Historien

År 0: Adskillelsen

Tågen breder sig vidt omkring i Eloria, og flere og flere landområder bliver skilt fra hinanden af Tåge. I dette år bliver landområdet Moravia (Rovarien, Mintaria, Thigina og Hemdal) totalt omringet af Tåge og bliver således til “Tågeriger” Dette år bliver herefter kendt som år “0” i den Moravianske tidsregning, og herefter betegnes alle efterfølgende år med titlen “eA” som betyder “efter Adskillelsen”.

År 500 FørA. Til ca. 444 e.A.

Rovarien er et rigt land. Rig på frodig natur, men især på dyrbare metaller. En klan af dværge hersker i landet, under ledelse af Than Rikos Rovark. Rovark klanen har herskede i nærved 1000 år i Rovarien og er kendt vidt og bredt for deres mange dybe miner, som de har gravet på kryds og tvært i undergrunden.

År 444 e.A.

Horder af orker, trolde og andre uhyggelige væsener begynder at vælte ind over Rovarien. Dværgene kæmper imod, under forskellige skiftende ledere, men bliver til sidst udslettet.

498 eA. Rovarien ”forsvinder”

Mystiske omstændigheder gør, at Rovarien forsvinder fra landkortet. Ingen kan rejse til eller fra landet. Datidens troldmænd mener at Rovarien helt er blevet opslugt af Tågen.

997 til 1204 e.A.

 • År 997 e.A.
  Handlingen i ”Søslottet 5” udspiller sig i Moravia.
 • År 1097-1099 e.A.
  Handlingen i ”Søslottet 1-3” udspiller sig i Moravia.
  Søslottet var en række store sommerscenarier som blev spillet i 1997-1999.
 • År 1120 e.A.
  Handlingen i ”Søslottet 4” udspiller sig i Moravia.
 • År 1204 e.A.
  Handlingen i ”Søslottet 6” udspiller sig i Moravia.

År 1171 e.A.

Guldfund i Hemdal. En gruppe omrejsende minearbejdere, primært dværge kommer til landet Hemdal, ikke langt fra Rovarien og begynder at grave på må og få i ruinernes gange. Efter kort tid, støder dværgene på guld, og hurtigt spreder rygterne sig.
Dværgen Harec Hammerhånd, som er leder af graverne, ser hurtigt potentiale i de mange tilrejsende og opretter en handelsstation i ruinerne og udsteder gravetilladelser til de nytilkommende. Ydermere sørger han for at der bliver oprettet en krostue og et gæstgiver i, og således tjener han en mindre formue på både guldfundene i bjerget, samt de skyhøje priser på kroen og gæstgiveriet.

År 1171 – 1176 e.A.

Harec udbygger vejene til og fra Hemdal, og gør fortet til et attraktiv mellemstop for de Handelsrejsende. I 1176 udråber Harec sig officielt til Høvding / Than af Hemdal, og grundlægger således et helt nyt Kongedømme. Harec tager sig tilnavnet Gyldenhammer.
Hemdal bliver nu et anerkendt land, og en hyppigt brugt stop på rejseruten mellem Moravia, Mintaria og nu også Rovarien. (Hemdal vil være et godt rige at komme fra hvis du spiller dværg eller købmand).

År 1179 e.A.

Den Store Troldekrig. Horder af trolde (og orker samt andet grønt kryb) strømmer ind over Hemdal, Moravia og Rovarien i mængder aldrig set før. Den nyudnævnte Kong Valdemar af Moravia bruger det første år af hans regeringsperiode på at føre krig mod troldene. Et blodigt år, men et stolt år i Moravias historie.

År 1210 e.A.

Opdagelsen af Rovarien. Soldater fra Moravia rejser igennem Tågen og opdager ved et tilfælde Rovarien.
De raporterer om fundet til Kong Valdemar. I år 1210 e.A. Sender kongen første ekspidition til landet. Som vender tilbage med historie om store fund af jern og metaller i jorden og store naturrigdomme.
Kong Valdemar sender året efter sin første ekspedition til Rovarien for at gøre krav på riget.

I årene 1211 eA. Til 1215 e.A.

Kongen sender årligt ekspeditioner afsted til Rovarien. Der kommer ingen, eller meget få folk tilbage, og oplysningerne er sparsomme.

År 1216 e.A.

Udnævner Kongen den unge magtbegærlige adelsmand Grünenwald til guvenør af det nye Territorium, og bad ham om at samle en STOR styrke af soldater og kolonister.


Alle var velkommen i ekspeditionen. Troldmænd, præster, soldater, bønder, handlende, håndværkere, jægere. Som noget nyt gav kongen amnesti (benådelse) til de røvere og morder, som har siddet fængslet i Moravias fænglser, hvis blot de lod sig indrulle i Grúnenwalds ekspedition.
I sensommeren 1216 e.A. stod ekspeditionen klar. Alle mand med udstyr og forsyninger pakket

4. september 1216 efter adskildelsen

Nutiden.